Portræt fotografering

Mit hjerte brænder for det kunstneriske, historiefortællende, dramatiske og/eller maleriske portræt. Jeg nyder at skabe historiefortællinger til dit website, dine sociale medier eller kunstportrætter af dig eller din familie. Mine portrætsessioner er et samarbejde, hvor vi sammen arbejder hen imod dine mål for det endelige billede eller sæt af billeder, men processen med at skabe og færdiggøre billederne fortsætter efterfølgende i mit digitale mørkekammer og den del tager normalt mindst lige så lang tid som selve sessionen. Hvis du kan lide det, du ser, og gerne vil vide mere, kan du læse min FAQ om portræt sessioner nedenfor og kontakte mig for booking.

FAQ

Hvad koster et portræt?

Alle kunder har forskellige behov og vi aftaler altid en fast pris inden fotograferingen, så du ved, hvad du går ind. Her er nogle eksempler:

Professionelt portræt til brug på sociale medier, CV og lign. Denne type portræt session koster 1250 dkr. inklusive 2 færdig retoucherede digitale billeder i høj opløsning. Flere billeder kan tilkøbes for 300 kr pt. stk. Alle billeder tages på samme baggrund efter aftale. Der er afsat 1 times studietid.

Udvidet portræt session i studiet, hvor der er tid til at skifte baggrund og tøj undervejs koster 1875 inkl. moms for 2 færdig retoucherede billeder. Flere kan tilkøbes for 300kr. pr stk. Der er afsat 2 timer i studiet og det giver mulighed for at lave en stor variation af billeder.

For kreative maleriske portrætter fotograferet i mit studie er prisen fra 2900 dkr. for foto session og 1 billede eksklusiv print. Her bruger vi 2-3 timer på forberedelse og fotografering i studie eller på en aftalt lokation. Herefter bruger jeg tid på at skabe det færdige billede. Målet er at lave et mindeværdigt billede til din væg.

Da alle kunder har forskellige behov, drømme og ideer anbefaler jeg du kontakter mig for et tilbud. Generelt afhænger prisen af hvor mange billeder der skal laves, om der er behov for at skifte mellem forskellige baggrunde, om der skal findes en særlig lokation eller særlige rekvisitter til billedet osv. Nogle ideer kræver måske at der skal tages flere billeder, som sættes sammen i Photoshop efterfølgende og det tager mere tid. Prisen inkluderer ikke make-up. Der tillægges kørsel hvis det er udenfor Roskilde området. Alt dette snakker vi om inden bookning.

Hvor er dit studio?

I Roskilde. 15 minutters gang fra stationen. Tæt på havnen.

Hvad skal jeg tage på?

Tag tøj på som du føler dig rigtig godt tilpas i og tag gerne ekstra tøj med. Det er bedst at undgå store mønstre med mindre det netop er det du har det bedst i. Din beklædning kan virkelig gøre en forskel og vi vil have det bedst mulige udtryk frem. Vær ikke bange for at tage farvestrålende tøj med og sjove accessories, som hatte eller tasker.

Jeg bryder mig ikke om at få taget billeder. Jeg er nervøs ...

Sådan er der mange der har det, men du skal ikke bekymre dig. Det er en afslappet session uden tidspres. Vi kan nå at drikke kaffe og starter først når du føler dig klar. Ingen stress.

Hvor mange billeder tager du?

Det afhænger af dit behov, men sjældent under 200 billeder. Efter vores fotosession går jeg igennem dem og fjerner fjollede billeder og dem med lukkede øjne. Derefter sender jeg dig et udvalg af de bedste billeder af vælge ud fra inden jeg færdig redigerer dem.

Make up, skæg, hår, hvad skal jeg?

Hvis du bruger make up til daglig, så kom sådan som du føler dig mest komfortabel, men undgå make up der skinner. Mat er bedst. Du kan altid tage mere på eller af undervejs. Hvis du ønsker hjælp fra en stylist så lad os snakke om det.

Må jeg tage min hund med?

Nej helst ikke, da der bor en kat i huset og de måske ikke kan med hinanden. Jeg kan dog komme til dig hvis du gerne vil have din hund eller kæledyr med på billedet.

Dine billeder er primært i farve. Kan du også tage sort/hvide billeder?

Det kan jeg sagtens. Jeg tager dog altid billederne i farve, men kan sagtens retouchere dem sort/hvid hvis du ønsker.

Kan du ændre min øjenfarve og få mig til at se ud som Venus?

Til almindelige portrætsessioner ønsker jeg at vi viser dit bedste dig. Jeg farvetoner, dæmper rynker og fjerner vildfarne hår. Hvis du derimod har en ide til et kunstportræt er alt muligt. Målet med et kunstportræt er at udtrykke en personlig vision, sende et budskab, fortælle en dybere historie eller vække følelser. Det tager noget mere tid at skabe, men det er sjov proces, som du er meget involveret i. Resultatet bliver et meget personligt kunstværk.

Kan jeg selv vælge baggrund?

Jeg bruger både håndmalede baggrunde, papirruller og stof som baggrund. Vi bruger dem som passer bedst til dig og det look du ønsker. Hvis du har ønsker til baggrund på forhånd så lad mig det endelig vide, så jeg kan se om jeg kan opfylde dem, da jeg ikke har alle farver liggende.

Hvordan forbereder jeg mig?

Inden vi mødes til en portræt session har vi allerede snakket om dit behov og dine ideer, så jeg ved hvad du ønsker at få ud af det. Jeg vil derfor sende dig et forslag til hvordan vi får den rette stemning og hvad der kræves af dig. Du er meget velkommen til at vise mig billeder som du er inspireret af og jeg kan også hjælpe med eksempler.

Giver du rabat?

Ja ind imellem. Rabat gives til studerende og somme tider til øvrige kunder hvis jeg til gengæld må bruge billederne i fotokonkurrencer, udstillinger eller til kunsttryk. Kontakt mig vedr. muligheder og vi kan snakke om det.


Se mere på @birgitteheibergphotography